Sevgili FitRehber okuyucuları  bu günkü yazımızda kilo almakta zorluk yaşayan her birey için önemli bilgileri içeriyor olacak.

Öncelikle Ektomorf yapı nedir? Dilerseniz bunu bir açıklayalım.Ektomorf yapılı bireyler herkesin bildiği gibi vücutlarında yağ tutumu ve su tutumu zor olan bireylerdir. 

Neden kilo alamazlar bunun bilimsel nedeni nedir?
Genellikle bu bireylerde insülin dirençleri yüksek ve insülin sentezleri düşük olabilmekte bu da dokulara yeterine glikoz girişini engelleyerek ve kaslara glikojen oluşumunu düşürerek kasların hacimli ve dolu görünmesini engellemektedir.

Kas dolgunluğu için nasıl bir yol izlenmelidir?
Bu tür bireylerde kas içi sarkoplazmanın dolması oldukça zor olduğundan insülin direnci durumu da göz önüne alınarak yüksek glisemik indeksli prinç ve patates gibi karbonhidrat kaynakları kullanılabilir.

Aynı zamanda bu bireylerde antrenmanlarda özellikle set arası dinlenme aralıkları uzun tutulmalıdır.
Böylece kreatin fosfat depolarının yenilenmesi için gereken zaman tanınmış olacaktır. Bu süre yaklaşık olarak 1-1.5 dakika aralığında tutulması uygundur.

Özetle:
Yüksek kalorili beslenme uygulanmalı ve antrenmanda düşük ve yüksek tekrarlı setler ile birlikte statik bekleme gibi tekniklere yer verilmelidir.

Gerekli Sağlıklı programlama yapıldığı ve program devamlılığına uyulduğu taktirde vücudunuz size görmek istediğiniz tepkiyi vermeye başlayacaktır.