Sevgili FitRehber okuyucuları, Bu yazımda sizlerle gün içerisinde biribirinden farklı protein kaynaklarını kullanmanın öneminden bahsedeceğim.

Amino asitlerden sentezlenen peptit  yapılı bileşikler vücudunuzun onarımında görev almaktadır. Her vücudun bir protein dizilimi mevcuttur. Ve bizim için önemli olan şey farklı aminoasit kaynakları kullanarak protein sentezini arttırmaktır. 

Bu nedenle ne kadar çeşitli aminoasit kaynağından yararlanabilirsek protein sentezimiz de o denli fazla olacaktır. Yurt dışında ki sporcuların kırmızı et yanında yumurta ve balık gibi diğer protein kaynaklarınıda tüketerek diyetlerinde farklı protein kaynaklarına yer vermesinde ki esas amaç budur.
Ancak gerek maliyet ve gerekse zaman eksikliği gibi nedenlerden dolayı bir çok sporcu bu duruma yeterince önem verememektedir.

Sonuç olarak olabildiğince farklı protein kaynaklarına yer vermeye önem verdiğimiz taktirde vücudumuzun protein sentezi artacaktır bu da bize kas kazanımı olarak geri dönecektir.  Yapabildiğiniz sürece kırmızı etin yanına bir kaç yumurta eklemek en basit çeşitlendirme yöntemlerinden biridir.

Sizler nasıl bir beslenme düzenine sahipsiniz?

Herkese iyi sporlar.