Herkese merhabalar, şu cümleyi muhtemelen hep duymuşsunuzdur karın kası GYM'de değil mutfakta yapılır diye. İsterseniz gelin hep birlikte buradaki bilimsel mantığı inceleyelim.

Spor salonunda geçirdiğimiz süre boyunca aslında yaptığımız ve yapmamız gereken tek şey kaslarımıza maximum tahribatı vererek oradan çıkmaktır. Diğer tüm kas grupları gibi karın  kasıda verilen tahribata göre, doğru bir beslenme periyodu izlenerek kendini yeniler ve gelişir göbek bölgenizden kurtulmak için saatlerce mekik çekmek yada salındı bulunan, mekik makinelerini uzun süre işgal etmek hiçbir işinize yaramayacak eğer doğru bir programınız yoksa bir çemberin etrafında dönüp başladığınız noktaya geri geleceksiniz. 

Peki karın kası için nasıl bir yol izlemeliyiz?
Aslında senaryonun en başından beri sormanız gereken kilit soru bu olmalıydı.
▪️Öncelikle haftanın en az 3-4 günü bir antrenman planınız olmalı.

▪️ Ağırlık Antrenmanı ardından kardiyo planınız mutlaka olmalı 30dk (verilen süre formunuza göre artırılıp, azaltılabilir.)

▪️ Diyet listenizi gözden geçirin ihtiyacınız olan kadar makro ve mikro gıdalarınızı tüketin.

▪️ Günlük şu tüketimi kilo vermek ve almak için kilit noktalardan biridir mutlaka günlük 4 litre su tüketimi yapın

▪️ Böl bol her öğününüzde yeşillik tüketin

▪️ Tuz alımını günlük maksimum 5 gram olarak belirleyin üstüne çıkmayın ve asla tamamen kesmeyin. 

▪️ Salonda yapacağınız antrenman sonrası bir karın  kası planı yeterli olacaktır abartmayın.

Tüm bu tavsiyeler düzenli olarak yerine getirildiğinde sonuçlar kaçınılmaz olacaktır. Eğer hala sonuç alamadıysanız şunu bilin ki tavsiyeleri eksik yerine getiriyor yada istikrarlı bir devamlılığınız yok. 

Herkese iyi sporlar.